Termék részletes leírása
A körteborról
Mihelyt kinyitja a palackot, azonnal megcsapja az embert a körte kitűnő aromája. Az első korty talán egy klasszikus fehérborra emlékeztet, de ahogy az íz kibontakozik, nem lesz kétséged afelől, hogy körtével van tele a szád. Mielőtt észrevennéd, már a palack alján leszel, és beleszeretsz a körtés borba, ahogy mi is.
Hogyan igyuk a körtebort
Igya a körtebort úgy, ahogy kedve tartja. Jól behűtve a legjobb az íze. Ezért hagyd a hűtőben néhány órán át.
A körtebor remek aperitifként koccintáshoz és vacsora utáni digestifként. Ha valami édesre vágysz, ne rohanj a legközelebbi boltba csokoládéért. A körte sok gyümölcscukrot tartalmaz, így egy pohár körtebor elég ahhoz, hogy kielégítse édesszájúságát. A felbontás utáni második napon a körtebor édessége teljesen kifejlődik, így még édesebb lesz. Ha túl édes Önnek, adjon hozzá egy jégkockát vagy egy kis szódát.
Ha a hőmérséklet kellemetlen szintre csökken, melegítse fel a körtebort, és élvezze annak teljesen kifejlett ízét és illatát. Felidézi majd a melegebb napok emlékeit. Hogyan lehet a legjobban felmelegíteni? Melegítsd körülbelül 60 Celsius-fokra (amikor habosodni kezd, ne forrald fel!), és máris tökéletes forralt bort kapsz. Fahéjat vagy szegfűszeget ne tegyél bele, túl intenzív lenne az íze. A cukor, tekintve, hogy mennyi gyümölcscukor van a körtében, ihatatlanná tenné a körtés bort.